Sunday, January 9, 2011

my mirror


This probably will tbe longest post ever. I don’t care if you don’t want to read till the end , I just want to share with you how people think about me. Its funny because you can see the different patterns of comments between my friends before I came to Egypt and friends that I meet here.Btw thanks to everyone who give your most honest comment about me.

Malaysia

As I know lah, takde puji2 and jangan amik hati kan. First saya hanya kenal rapat kamu bila naik form three kan. Sebagai seorang ketua batch, actually cg rasa kamu adakalanya berjaya ada kalanya gagal. Membimbing batch kamu no 1 malaysia PMR tu satu kejayaan besar. Cuma tang last2 tu mungkin kamu dah give up dengan batch kamu kan. Banyak ide kamu ada. Contohnya yang nak buat program dengan uniceff tu, cg pun tak terfikir even tak berjaya dilaksanakan.

as a student dan anak, kau seorang yang patuh dan taat. tak membantah tetapi cuba untuk berbincang jika ada masalah. itulah sebaiknya. Memiliki sifat sayangkan sekolah, sayangkan batch. Contohnya masa nak buat talk kat STAR tu nampak kamu amik berat kat junior. Selalu tanya saya pasal sekolah, melahirkan rasa syukur tengok sekolah dah ok!! Tak semua org ada kualiti tu gorie!!

N off course, mesir banyak mengubah kamu. Memang star juga bagi pengajaran kpd anda, tapi cg tengok ramai budak star bila dah ketemu sesuatu yg memang betul dan sesuai dengan jiwanya, insyaAllah itulah yg terbaik untuk nya. kamu faham kan, cg tak tahu apa yg kamu buat kat sana, sebab cg tak nampak. tapi berdsarkan blog kamu, i noe u was in a right way to become a good muslim doctor and leader also. Teruskan.

One thing saya suka, soal hubungan baik dengan ayah dan ibu. Itulah jalan kebahagaiaan sebenarnya. Selamat berjaya ye Gorie. Bimbing batch kamu, carik semula kalau terpisah, kerana kamu dan batch kamu adalah adik beradik yang sebenarnya. Thats a true STARIAN!!

Cikgu Shahnun


13 haa!kau!hahaha..da lame aku tggu..bru tules skit da gelak dah.haha.duer kali dah aku gelak nieh.wahh.boleh tules pjg skit kat sini.haha..nak kner minx sevinier duer kali dah nieh.haha..seorg yg klakar..haa.dasar buuaye.dasar kelakar.dasar pekener org.haha.dari junier sampai senier.sume dier tibai.haha..tapi senanye baek ahh..pencinta wanitaa.mmg ksian tgk wanita2 terbiar jadi anda ambil lah kesemuanyee..hahaha..haa lagi satuu..mmg plg terer smyng sbuh ahh.frst skali pkai bju mlyu.kan?kan?haha..nway..kwn ngan kau mmg plg best lah.terbaek wokk..dan sgt berddikasi terhdap kerje..ok dah..ta larat nak mnipu dah.hahahaha

Syafiq aziz


13 aku nak cakap, gorie ni kuat tipu siot. aku tak taw ah, maybe sampai egypt dye dah berubah, tapi tak taw la kot kat sana dye tipu pak arab pulak. hahah.

Zaidulkhair


13 erm.1st tyme ak nmpak ko impression 1st ak-ko nie pasti jhat gle..haha..tp ble knal ko, k je...lawak kot...bez lpak ngn ko..ceria je slalu..n respek kt ko coz mmg nmpak cri2 leader..

Safwan Mazelan


mula2 kenal kao mse f1 bapak kerek nak mampos. perangai pon mcm setan gak ar.. haha.. tp leadership kao aku bagi A la.. walaupun nampak mcm prefect yg corrupt, tp still bagus.. haha.. kadang2 aku suka dgr lawak gampang ko.. tp jgn lebih2 la.. skrg ko kat egypt kan.. n banyak da berubah.. jadi makhluk tuhan yg lebih beriman dan soleh.. semoga kao berjaya gapai cita2 kao mate.. ^^v

Zaidi


13 : aku pun xtau mcm mane ko bleh berubah tp siyes dlu perangai ko mcm setan -__-" tp ape2 pun aku bersyukur laa ade gak kwn aku kembali ke jln yg benar :) btw all da best stdy sane n kirim slm kt yap k :D ps: agak2 da jumpa jln kebenaran, jgn lupa bwk aku skali k :))

Syahir


13:ooiiiiii...lama siot aku x jmpe ko...2 r spe sruh stdy jauh2 sngt...time form 5 ko r bedmate aku...(bunyi agk gay disitu)...time form4 aku msuk star,aku plg terkejut tgk kau r,bpk besar mamat nie,tp bla dh lama,xde la besar sngt,biasa je aku tgk...ko pun org yg jenis bleh msuk kpala,kekadang lepik pun ada gk...

Sein


13: tegas, berketrampilan, berkemimpinan...senang dijadikan kawan...

Fuzaimie


13--Dlm byak2 kwan,ko plg tinggi.1st time cntc,
ko msg ak time F3 'hai..' (tod ksi no. and pada masa itu,ak mmg x mnat2 spe2 pon kt skolah ko okay)ko mmg NAKAL.byak sgt gossip psal ko,mne2 ak g, ade je name ko.cuti2,slalu ym.dah puberty, masing2 sibuk dgn partner.so,lost cntc.haha! time pass, kbetulan sama cita2, plan University,ditakdirkan terbang jauh...

Part 1 : Nabilah Wabisna


13 : hi . saya nak cakap hal dulu2 sebab hal sekarang2 macam tiada . dulu anda sangat mengambil berat , selalu hiburkan saya , bagi dorongan pada saya . kalau saya nak cerita apa2 , anda sentiasa sudi nak tahu* . itu sahaja .

Nina Syarfa



Egypt


13> kau ak sungguh ku suka.Snyap2 berisi tp kdg2 ak lihat kau lukakn hati org tnpa sedari tp lps tu elok balik. hehe Kau sangat open,fikir luar kotak. my advice,jgn minta bukti dari dalil2 or al-quran..sbb zaman skrg lebih merujuk jumhur ulama' & laen2 sbb bnda2 brubah ikut zaman.Btw,u are best chick i've ever seen & good friend too. kepala bijak mcm bapak kau. Friend forever. Peace no War!

Zubir Ahmad


13>jujur la mule2 kat ilim aku nmpk ko cam lembut cz ade skali tu ko posing kat taman botani...tp muke ganas..hohoho...tp bile dah sampai mesir,bpk best la borak ngn ko..yela...pikiran kite sme an..hehehe...sejenis...kuikuikui..pape pun,aku mmg nk sgt ko join sume bnd kepimpinan kat zagzig cz aku taw kalo kepala aku ngn ko bercamtum...,we will create a wonderful life in zagzig...:).nice to be fren wif u beb

Abu Bakar


13 - first tym tgk mke 13 ni kat ilim..as a fasi.tinggiiiiiii orgnye..:) ske dga die b'kata2..xtau npe.hehe ;p um...what i can say bout 13..die ni kdang2 bnyk sngt persoalan.asyk nk tanye je...huhu tp xpe..bwat tmbah ilmu..ape salahnye :) um...nk komen bnyk pn mcm x bleyh coz not knowing u much.but i know u're nice n can be a good friend :) teruskan niat n semangat to be a better person ^.^

Nur Ain Rosli


13 - hurrmm insan2 lain pndang tggi kat ko sbb ko mmg tggi . mula2 mmg susah nk cam muka ko, haha aku mmg susah nk cam muka org . igt lg 1st (kut) ko komen kat status aku psl 9 nyawa,tp kalo ko xigt sila abaikan ^^ . mmg berfikiran jauh n u've ur own target in ur future . not only for u, but also the ummah ! mabruk ya sodiq . respek2 . sgt2 baik n mmg baik ! ok, smga Allah kabulkan hajat ko, amin...

Nurulhuda Syukry


13-a mature and understanding person.good friend,ur one of the few ppl i can trust..ur voice doesnt suit you..hahaha..that's wat i thought when i 1st heard u speak..and ur face made me stare for a moment wondering..hahaha..gives good advice..thanks for being yourself ..a pretty good cook...what to say,ther's so much actually..overall,thanks for everything..really glad i know you..

Nurul Wahida Zaki


13- kau, tahu pasal kau dah lama.. tak sangka status jiwang aku bawak kita rapat sampai sekarang. bila ingt balik pasal kau dan aku dari dulu. memang banyak yang aku tak sangka. kau nasihat2 aku. terima kasih musuh. tapi kau takde la positive sangat orangnya. setiap hari buat aku darah tinggi. kalau kau ada depan mata aku, memang aku hempuk kau.

Sharifah Nor Liyana


13 budak ni mmg tggi gila mcm galah.aku xtaw cmne ley terapat ngn dia.tp since dh knal hati budi msg2 kt msia,aku rasa dia nie happy go lucky, brfikiran jauh cm Mahathir , seorg yg berwawasan, tak kedekot, aku ske kwn ngn dia, sbb dia boleh trima pndgn dn pndapat org, tdak berfikiran sempit, ske jga hati kwn. ^^v n pling x bleh blah,suka tiru pozing aku double peace! v^^v

Syakira Jalil


13" x ingt dh cmne ley kenal ko mula2 tpi kte salu borak di alam maya. almaklum duduk jauh2. hahaha...aku nmpk dlm diri ko kematangan dan karisma tertentu yg payah nk ada kt mana2 org skrg ni. moga ko trus perjuangkan kebaikan sebaik mungkin...

Ajmal


13--part 2: ak slalu mntak tolong ko, mmg RAJIN, EASY GOING.PANDAI MSAK?? ade je idea ko nak PEKENA org. LAWAK! ad ciri2 PEMIMPIN. BERFIKIRAN JAUH. senang share probs. program/aktiviti dgn ko, mmg sempoi..ko mmg terbaik.FRIEND FOREVER too! :DD

Part 2: Nabilah Wabisna


13- great guy..seorang yg berkaliber, lebih matang dari usia sebenar.. da boleh menjadi pemimpin keluarga da weyh.. i admire u bro..really am.. hope u get wat u want in life..and seorang yang berani to speak his mind out.. abg tough.. a great centre that every pg loves..hahaha..all d best bro..

Nik Amiily


13
ini special? kan? my ex. walaupun kisah cinta kita sejam je. haha :P ok tak taw nak mula cakap dari mana. muka nampak matang, perangai pon matang, u taw tak, kalau berdiri sebelah u i rasa mcm kemetot dan budak budak. haha
penyayang, amik berat, selalu di susahkan menjadi mangsa melayan kerenah kanak2 i. bila bercakap ngn u rasa mcm tgh minta pendapat kat org2 tua. :D

Fazliana Edora


13- apa pelek la kau ni -,-' yelayela aku update .kau baik weh . s a n g a t .I told you bfore and Imma tell you now ;you have a Very BIG h e a r t :) you stand by your friends through it all .serious you are so rare. kau species terancam do ,wa tak tipu .no joke youre a person byond words.aku doakan kau dpt isteri solehah yg sesuai dgn kau dr segala aspek weh .you deserve the best from life la kwn :DD

Aina farhana


13 : plg bik, plg sweet. tp kita tk dijodohkn bersama ye :)) he is always with me thru thick and thin, responsible. he'll be a great man someday! he hve sense of humour yet serious at times. never fail to make me laugh. the one for zgazig. a vote for u :p

Intan syafinaz


13-seorg yg berwajah serius,tp ade sense of humour yg unik.cekap berkomunikasi dgn masyarakat tak kira bidang or lapisan umur.seorang yg penyabar(ye ke?) sbb dapat tahan dgn perangai aku nih.mampu melakukan perubahan dlm diri yg drastik.pemikiran yg sophisticated n matang berbanding usia.jadi blur dan spastik setelah baru bangun tidur.senyum selalu spy org xingat ko garang.teruskan dgn wawasan ko tu

Amir hamzah


13>ko nih aku xtau nak pggl ko abg ke adik..hahah..tp ko antra yg aku knal mase mula2 smpi egypt.sgt berpengatuhuan dan berpengaruh.berminat ttg agama.berkaliber dan mempunyai sifat kepimpinan.cume jgn hiraukan sgt bnde2 remeh yg di syadidkn kt sini.hehe.suka pangkah aku,tp pangkah ko tu ade jugak yg betul..syukran! =)

Hasan misran


13 : tingiiiiiiiiiiinya awak........dan ... kecikkkkkkkkknya saya...hehehe...papapun saya rasa kamu ni orangnya berpandangan luas, jauh...bernas bagi idea, dan sifat kepimpinan tu nampaklah dan kena pada masanya.....gud lak!!

Syahril


13 : hmm...ni juga seorg yg lain dr yg lain.....bertubuh sasa,tggi lmpai (kalah aku...=p) hehe...aku kagum dgn dia sbb dia seorg yg hormat shbt,peramah,bijak,dan paling penting,dia tidak hipokrit,suka dgn cara dia dan sgt mengagumi kematangannya wlpun usia dia jauh lg muda dr aku,hehehe...semoga prshbtn kita brkekalan,amin...all the best bro...;)

Nik Hazzaymey


13-seorang yg maco gile...hnsem bergaya...ala-ala david hasselhoff...ala2 curly rambutnya..gagah bermain ragbi merempuh lawannya...kakinya sdikit tempang akibat injured...ttapi skali kenyit..trus tergoda..kite da kenal lame..tapi baru skang kite makin rapat2...

Ainol


13, my mirror. seorang sahabat yg selalu mngingati, n pndai bgi nasihat yg bernas. simple, tp smart orgnya. tenang, n x cepat gelabah. plg best, seronok bljr n brkongsi tntg Islam dgn 13. trm ksh ya Rabb krn mnghadirkn 13 sbgi shbt.

Shatrah ibrahim

6 comments:

Robot Jamban said...

bagus do gorie buat cmni. aku respek abes. even aku pn xbrani lg nk buat cmni. terbaik bro.

anyway, maksud tipu aku tu prank org. bukan tipu jahat. haha

ariff haikal said...

hahaha.cepat gila kau commennt aid oi.haha.tk kesah la.janji kau ikhlas

IMANSHAH said...

eh haha, mak aii, napalah saya kasik panjang2..sesuai kot kau kan panjang.

haha aid apa lagi buatlah

ariff haikal said...

cikgu kan special.nk panjang lg boleh je.haha

shatrah said...

ha,ah, mmg berani. :) tapi adakah semua pemilik comment merestui comment mereka didedahkan?

ariff haikal said...

alamak shat..i rase sume ok kot.kenape u tak restu?i will delete ur comment